RORBUENE

KART

HISTORIE

NATUR/OPPLEV

MØTER

KONTAKT

 

Opplevelser i nærområdet

Lofoten - Verdens vakreste øygruppe

 Lofoten - de fire årstider

HOME


Opplev Lofoten gjennom fire årstider
 
Vinter i Lofoten
 

Hvordan er det å komme til Lofoten om vinteren? Mørketid og uvær? Ja, det også, noe som i seg selv kan være en herlig opplevelse, -også for folk som ikke er vant til slike forhold.
Vi som bor her må liksom ha noe av begge deler i løpet av vinteren. Mørektiden er begrenset til noen uker før og etter jul. solen er bort kun 4 uker, og er det klar vær er det faktisk ikke kull svart ute 24 timer! I begynnelsen av Januar er solen tilbake, og et ubeskrivelig lys begynner å vise seg i sør, Lofotveggen blir rødlig og vi som bor her opplever et fantastisk lys! Lyset er ubeskrivelig og må oppleves!

Fra tidlig høst til langt ut i vinter månene danser Nordlyset også over Lofotens vakre alpine landskap. Jeg har ved flere anledninger hentet min kone ut på terrassen for å oppleve dette fantastiske spillet på polarhimmelen! Tenkt deg å sitte i en vedfyrt badestamp eller et elektrisk boblebad ytters på kaikanten og høre bølgeskvulp mens Nordlyset skinner opp Lofotfjellene, ubeskrivelig! For øvrig tror jeg dette kan være facinerende i alt slags vær!

Vinteren i Lofoten er ofte dramatisk og skiftene! Røst og Værøy, nesten aldri snø og sjelden frost. Vågakallen (hovedmotivet fra kaikanten eller stuevinduet på rorbuene)
og Svolværgeita, i sørvest og i nord, kler seg ofte i vinterdrakt, men selv i disse deler av Lofoten skifter det mellom snø og regn vinteren igjennom. Felles for hele øygruppen er at været kan skifte meget hurtig. Raske skiftninger i været gir lysforhold som i årtier har facinert kunstmalerer og trukket dem til Lofoten. Som en følge av det rike kunstmiljøet har regionene flere billedgallerier, som er verdt et besøk.  Lofoten er likevel ikke dominert av et lunefullt og skiftene klima.

Vinteren kjennetegnes ofte av langvarige perioder med østlige vinder med stabilt, godt vær og rolig sjø!
Det er da havets frukter høstes. Det som gjennom tidene har gjort Lofoten mest kjent er det rike torskefisket om vinteren. Lofotfisket har til alle tider vært selve livs grunnlaget for befolkningen her. Å få mulighet til å oppleve denne virksomheten på nært hold, er en studie av levende kystkultur.


Lofoten kan også tilby et fantastisk ski terreng, det trodde du vel ikke? Bare 3 km unna rorbuen finnes det lysløype, og fjell som har en utsikt som tar pusten fra deg!

I tillegg så finnes det en rekke andre stede som har flott ski terreng både for de som ønsker rolige ski turer og for dem som ønsker det ekstreme!
Lofoten har også to alpinbakker, i Svolvær og i Stamsund.Til slutt en påminnelse: Du bør ikke legge for detaljerte program for ditt vinterbesøk i Lofoten. Dagene her byr stadig på innslag du må ha med,
-når du først er blitt oppmerksom på mulighetene!

PS! Vertskaper har bodd her hele livet og vi finner enda uoppdagede perler og har våre magiske øyeblikk her, Lofoten blir vi aldri ferdig med!
   

Klikk her for mer informasjon om naturen og hva du kan oppleve i området omkring
Lofoten Fritids Rorbuer ...
Klikk her for Mystikkens land Lofoten - Et naturens energisenter.


Alt du trenger å vite om Lofoten:

SAMARBEIDSPARTNERE: SpareBank1 Nordnorge - Skjeseth & Solvang Arkitekter

L O F O T E N    F R I T I D S    R O R B U E R   S. U. S.  P.O Box 109, N-8309 Kabelvåg Tlf: 90 68 92 06. Fax: 76074898 E-mail: [email protected]

Webdesign: DataDesign, Robert Walker, N-8392 Sørvågen