RORBUENE

KART

HISTORIE

NATUR/OPPLEV

VERTSKAPET

KONTAKT

 

Opplevelser i nærområdet

Lofoten - Verdens vakreste øygruppe

 Lofoten - de fire årstider

HOME


Opplev Lofoten gjennom fire årstider
 
Våren i Lofoten
 

I slutten av April begynner våren å melde seg i Lofoten, trekkfuglene begynner å komme tilbake, noen er allerede kommet, og menneskene her begynner for alvor å bli bil yre etter vinteren !

Lyset er ubeskrivelig klart, sterkt, intenst, dagene blir lengre og lengre, fra 27 mai står solen på himmelen hele døgnet. Midnattsolen er bare helt fantastisk syn!
Golf sesongen på Lofoten golfbane starter også i slutten av april, begynnelsen av mai, her kan du spille golf 24 timer i døgnet med solen som følgesvenn.
Hekketiden for fuglene er i full gang nå og Lofoten har et av Norges mest fuglerike områder med de største fuglefjellene i Skandinavia og her står også sydlandsk og arktisk flora side om side.

Vi har mye fjære i Lofoten, mil etter mil med sandstrender, flåg, knauser og svaberg. Om våren og utover sommeren er det spennende å gå oppdagelsesferd i fjære og langs sjøkanten. Det er her livet i havet møter livet på land. Litt av det vi finner i fjæra kommer opp av havet og litt har krøpet ned fra nærmeste hage, noe som gjør livet der både rikholdig og spennende.

Lofotens rikholdige serveringssteder er begynt med den førte ute serveringen, og det er vi som bor her også begynt med ute på våre terrasser! Ca. 1 km fra Lofoten Fritids rorbuer ligger Præstengbrygga som er Kabelvågs store treffsted. Hit spaserer du på 5-6 min for å nyte vårens første ute servering.

De av Lofotværingene som ikke satte ut fritids båten sin i mars i forbindelse med Lofotfisket er i full gang med å klargjøre båtene for sesongen! Det er planlagt båt utsett i til knytning til rorbuene, skaffer du deg en båt ligger det et hav av naturopplevelser og venter på deg utover våren og sommeren, ja faktisk hele året!

For de som fremdeles har lyst til å gå på ski er det faktisk fremdeles mulig i fjellene. Den siste snøen forvinner ikke før i midten av Juli. Dette må prøves, på med fjellskiene, pakk ryggesekken og på kortbuksen! Eller hvorfor ikke midt på natten med midnatt solen som følgesvenn!

Det er å på tide å klargjøre sykkelen også! Lofoten er et paradis for dem som ønsker å oppleve vår mektige natur fra sykkelsetet. Her er lite bakker og du opplever naturen på nært hold med havet og fjellene under og over deg!

 
(Foto: Kjell Ove Storvik)

Liker du å padle kajakk er det på tide å klargjøre denne også!

Etter 17 mai begynner sommeren i Lofoten for alvor å melde seg og alle attraksjonen og museene har åpnet for sesongen!

   

Klikk her for mer informasjon om naturen og hva du kan oppleve i området omkring
Lofoten Fritids Rorbuer ...
Klikk her for Mystikkens land Lofoten - Et naturens energisenter.


Alt du trenger å vite om Lofoten:

SAMARBEIDSPARTNERE: SpareBank1 Nordnorge - Skjeseth & Solvang Arkitekter

L O F O T E N    F R I T I D S    R O R B U E R   S. U. S.  P.O Box 109, N-8309 Kabelvåg Tlf: 90 68 92 06. Fax: 76074898 E-mail: [email protected]

Webdesign: DataDesign, Robert Walker, N-8392 Sørvågen